Alforges

De Wiki del Motociclisme
La revisió el 18:03, 9 nov 2021 per Rogercr (Discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Alforges instal·lades en moto una trail
Les alforges són accessoris que consisteixen en bosses per portar equipatge a la moto, que s'ubiquen als laterals d'aquesta, a banda i banda de la moto, i s'hi ancoren a l'aleta posterior, per sota del sub-xassís, o bé als estreps del passatger.

Les alforges són de material tou, és a dir, no són rígides com ho son les maletes laterals que es solen equipar en les motos de tipus trail o de tipus turisme, i també tenen menys capacitat d'emmagatzematge que aquestes. El fet de que siguin toves les fa adequades per motos de silueta fina i perfil més esport, i en un principi menys aptes per a transportar càrrega, com poden ser les naked o les esport-turisme, o fins i tot les motos esportives si han de realitzar un trajecte especialment llarg.

Històricament les alforges es reservaven pràcticament a les motos de tipus custom i es solien fabricar amb materials com la pell, ja que tenien un component estètic més important que el pràctic. Actualment, però, es fabriquen normalment amb materials com la cordura i altres d'impermeables, ja que la seva finalitat és la de transportar la mínima càrrega imprescindible, amb les millors condicions possibles. Les alforges solen incorporar mecanismes de seguretat, tot i que a l'estar confeccionades amb roba, no és aconsellable deixar-les instal·lades a la moto si aparquem a la via pública.