Cavallet central

De Wiki del Motociclisme
La revisió el 20:43, 2 nov 2021 per Rogercr (Discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Cavallet central d'una moto
El cavallet central és un suport de dues potes ancorat a la part inferior del xassís de la motocicleta, que un cop es troba desplegat i suportant la moto a damunt seu, permet mantenir elevada la roda posterior de la moto quan aquesta es manté estacionada.

Aquest tipus de cavallet permet realitzar determinades tasques de manteniment de la moto amb facilitat, com per exemple desengreixar, netejar i tornar a engreixar la cadena. Això és possible perquè al tenir la roda posterior alçada aquesta es pot posar en moviment sense moure la moto de lloc, i per tant també es manté en moviment la cadena, al mateix temps que s'hi apliquen els productes necessaris per al seu manteniment.

Determinats motoristes en defensen el seu ús amb preferència respecte als cavallets laterals, segons el tipus de mecànica que incorpori la moto. Per exemple, els motors bòxer de BMW en posició inclinada impedeixen que l'oli entri a la culata del motor correctament durant els estacionaments. Per contra, fent servir el cavallet central de la moto, el nivell d'oli es manté horitzontal, i per tant, el repartiment d'aquest és òptim.