Guarda-rails

De Wiki del Motociclisme
La revisió el 18:13, 1 set 2021 per Rogercr (Discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «Els '''guarda-rails o barreres de seguretat''' són elements de la infraestructura viària que estan pensats per evitar que un vehicle surti del traçat de la carreter...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els guarda-rails o barreres de seguretat són elements de la infraestructura viària que estan pensats per evitar que un vehicle surti del traçat de la carretera de manera accidental. En el cas del motociclisme, però, resulta que la construcció estàndard d'aquests elements que perimetren els vials de circulació esdevé d'extrema perillositat pels motoristes en cas de caiguda i sortida de la via. Això passa perquè els pilars metàl·lics que subjecten la barrera protectora no compten amb un recobriment adequat per l'impacte directe de persones, sinó que estan pensats únicament pels dels turismes, i en cas de caiguda d'un motorista aquest hi impacta amb el propi cos, patint un efecte guillotina que causa importants lesions a l'accidentat, o fins i tot la mort.

Des de la majoria d'entitats a favor de la seguretat viària, associacions motociclistes i plataformes d'accidentats es treballa, des de fa anys, per la substitució dels actuals guarda-rails per sistemes homologats a prova de l'impacte de persones. Lamentablement a dia d'avui són molt pocs quilòmetres de carreteres els que estan recoberts amb sistemes de protecció adequats a les caigudes de motoristes.