Protector d'esquena

De Wiki del Motociclisme
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Protector d'esquena homologat
Un protector d'esquena, en castellà "espaldera", consisteix en una cuirassa protectora que cobreix una gran extensió del tors posterior, incloent la columna vertebral, la caixa toràcica, les escàpules i l'anatomia toràcica adjacent.

L'objectiu del protector d'esquena és protegir el tors posterior dels impactes i les abrasions que es produeixen en cas d'accident de moto.

Hi ha multitud de tipus de protectors d'esquena que varien en longitud, dimensions i materials, segons quines siguin les preferències del fabricant. Independentment de quina sigui la longitud d'un protector d'esquena, aquest ha de ser suficientment llarg com per protegir les zones toràciques ( és a dir, la part superior de l'esquena) i les lumbars (és a dir, la part més baixa de l'esquena). Si un protector no cobreix aquestes zones, significa que o bé és d'una talla massa petita pel motorista, o bé no es podria classificar com a protector per l'esquena complert, i per tant podria no ser adequat per oferir-nos una protecció suficient en cas d'accident.